woensdag, juli 31, 2002

Frieten ....



Volgens recent onderzoek hebben mensen die veel brood, frieten of chips eten een verhoogd risico op kanker. Ze bevatten allemaal een bijzonder hoog gehalte acrylamide, een kankerverwekkende stof. Die wordt aangemaakt als producten met veel koolhydraten -zoals aardappelen, rijst of granen- op hoge temperatuur gebakken worden.

Eén zakje chips bevat 500 keer zoveel acrylamide als toegelaten is in drinkwater. Een portie friet 100 keer de toegelaten norm. Het onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit van Stockholm en het landelijke voedselveiligheidsagentschap, en kan gevolgen hebben voor miljoenen mensen. Ook fastfoodketen Burger King heeft beloofd de resultaten te onderzoeken, en eventueel maatregelen te nemen.

Dood moeten we toch allemaal .... dus doe mij maar een grote zak met mayonaise :-)
(Eigenlijk lieg ik nu .... want frietjes en chips staan niet op mijn favoriete lijstje)




Geen opmerkingen: