woensdag, augustus 14, 2002

You ugly ....



Ze zullen er niet echt blij mee zijn, maar de Afghaanse vrouwen zijn verkozen tot de lelijkste vrouwen ter wereld. Zij werden op de voet gevolgd door de Britse en Duitse dames. Dat blijkt uit een opiniepeiling van mannenblad FHM.


FHM, het Engelse blad waar onder meer ook een Nederlandse versie van is, stelde een lijst samen onder de naam 'De slechtst uitziende vrouwen van de planeet'. Op de website kon worden gestemd en dat deden 59.000 lezers. De Afghaanse vrouwen eindigden op nummer één. Opmerkelijk genoeg hadden de mannen volgens zichzelf al een goed beeld van deze dames, hoewel tot voor kort van de meeste van hen niet meer dan een paar ogen was te zien.

De tweede plek voor de Britse dames zal voor velen een verrassing zijn. Beroemdheden als Naomi Campbell, Kate Winslet en Catherine Zeta-Jones zijn tenslotte echte schoonheden. Maar ook uit de andere landen kennen we beauties: Claudia Schiffer uit Duitsland, de Amerikaanse Angelina Jolie, Anna Kournikova uit Rusland en de Française Laetitia Casta. Toch blijkt hun uiterlijk niet representatief voor de gemiddelde looks van hun landgenotes. De vrouwen van hier vallen overigens wel in de smaak bij de FHM-lezers: zij komen in de lijst niet voor.

Uit de peiling is de volgende top tien gekomen:
1. Afghanistan
2. Groot-Brittannië
3. Duitsland
4. Verenigde Staten
5. China
6. Rusland
7. Albanië
8. Turkije
9. Frankrijk
10. India

Geen opmerkingen: