zaterdag, september 07, 2002

Topless ....



Wie in het hoogseizoen koos voor een vakantie thuis, gaat wellicht in het laag seizoen de zon opzoeken.
En wat is er dan lekkerder dan topless op het strand liggen ....
Maar let op !

Zo is het in Islamitische landen, zoals Marokko en Maleisië, ten strengste verboden om de borsten te ontbloten. Ook in Thailand en Indonesië is het tegen de regels om zonder topje te paraderen. Voor beide landen geldt dat het wel wordt toegestaan op plekken waar het erg toeristisch is. Op privéstranden in Kenia, Aruba en Curacao kunt u ook met een gerust hart uw boezem bruinen, maar daarbuiten geldt een officieel verbod.


In Mexico wordt topless zonnen niet op prijs gesteld, maar het is niet verboden. In het puriteinse Amerika is het niet gebruikelijk om halfnaakt rond te lopen. Wil je echt ongestoord je buste blootstellen aan de zonnestralen, boek dan een reis naar Griekenland, Bulgarije, Cyprus of Turkije. Of ga niet te ver van huis en kies voor Frankrijk, Spanje of Italië.

Niet alleen vrouwen moeten uitkijken waar zij hun bovenstukje uittrekken, ook mannen kunnen niet overal ongegeneerd rondlopen met ontbloot bovenlijf. In Peking is The Beijing Youth Daily een offensief begonnen tegen mannen die topless rondlopen in de Chinese hoofdstad. Het dagblad publiceert foto's van 'heren' in hun blote bast en in een gratis door de krant verstrekt T-shirt. Halfnaakte kerels passen niet in het straatbeeld, aldus The Beijing Youth Daily. Overigens worden shirtloze mannen in meer landen niet op prijs gesteld. Bij het reisbureau weten ze je precies te vertellen waar.


Geen opmerkingen: