zaterdag, september 28, 2002

Flauw ....



Toegegeven, ik ben altijd al fan geweest van Paul de Leeuw.
En in een TV wereld waar op elk kanaal wel 5000 mensen per avond overhoop worden geknald in harde series en films, kan blijkbaar een klein beetje harde humor al teveel zijn ....


Presentator Paul de Leeuw stopt per 1 januari met het programma Herberg De Leeuw voor de NCRV. Dat zegt R. Lips, directeur televisie bij de NCRV. De Leeuw kan zich niet langer vinden in de koers van de omroep.


Beide partijen hebben anderhalve week geleden geconstateerd dat de samenwerking op termijn benauwend wordt. De Leeuw gaf aan grensverleggender te willen gaan werken. ,,Zijn afscheid heeft formeel dan ook niets te maken met de klachten die binnen komen naar aanleiding van zijn show, maar het geeft wel aan hoe dat in de toekomst verder zou gaan'', zegt Lips. Of De Leeuw ook gaat stoppen met het spelprogramma Zo Vader, Zo Zoon, dat hij ook voor de NCRV presenteert, is nog niet bekend.


De NCRV voerde donderdag een stevig gesprek met de programmamaker omdat deze zowel door Anneke Grönloh als prof. dr. B. Smalhout dreigde te worden aangeklaagd. Beiden voelden zich beledigd door persiflages in het programma.


In een verklaring liet de omroep vervolgens weten dat ze De Leeuw ,,dringend hebben gevraagd binnen de afgesproken kaders programma's te maken''. De omroep bood donderdag excuses aan Smalhout aan. In een van de uitzendingen veranderde een portret van de wetenschapper langzaam in dat van Hitler. In de zaak-Grönloh heeft de NCRV besloten te stoppen met de persiflages. De Leeuw deed de zangeres in diverse afleveringen na. Hij insinueerde zaken over haar drankgebruik en seksleven.

Nu maar hopen dat De Leeuw niet kiest voor een commerciële zender ....




Geen opmerkingen: