donderdag, oktober 03, 2002

Dé mop ....



Uitzoeken wat de leukste mop ter wereld is. Het lijkt een onmogelijke opgave wegens te subjectief, maar een Britse psycholoog heeft er toch een wetenschappelijke basis aan pogen te geven. Op een voor de gelegenheid opgezette website verzamelde hij in één jaar meer dan 40.000 moppen, en liet die beoordelen door ongeveer twee miljoen mensen uit alle uithoeken van de wereld. En de winnaar is...

"Twee jagers wandelen in een bos wanneer één van hen plots ineenzakt. De man lijkt niet meer te ademen, en zijn vriend roept met zijn GSM de hulpdiensten op. 'Mijn kameraad is dood! Wat moet ik doen?', roept hij vertwijfeld. 'Kalm. We helpen. Overtuig ons eerst dat hij wel degelijk dood is'. Er volgt een stilte, en daarna een geweerschot. De jager neemt opnieuw zijn GSM en zegt: 'Voilà. Klaar is kees. En wat doe ik nu?'"

Wie nu nog niet in een deuk van het lachen ligt, mag zich best buitenissig noemen. "Veel moppen kregen goede scores van welomschreven groepen, maar deze is een giller bij iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud, over alle landsgrenzen heen", stelt Richard Wiseman van de universiteit van Hertfordshire.

Geen opmerkingen: