woensdag, oktober 23, 2002

Goedkoop winkelen ....



Na de Pakistaanse, de Italiaanse en de Thaise variant van ons stuk van 2 euro dook dit weekend alweer een dubbelganger op. Een Antwerpenaar kreeg in een winkel een munt van 1.000 Indonesische roepies in de handen gestopt. Nauwelijks een twintigste waard van zijn tweelingbroertje.

De 1.000 Idonesische roepies zijn zowel in compositie, grootte en dikte nauwelijks van 2 euro te onderscheiden. "In de winkel waar we 'm hebben ontvangen, werd aan de klanten meermaals gevraagd of het wisselgeld in euromunten kon, want de briefjes van tien waren uitgeput. Geen mens die dat weigert natuurlijk", zegt de getuige. "Pas toen ik in een andere zaak wilde afrekenen, kwam het bedrog aan het licht."

Aan de ene kant van de Indonesische munt prijkt een soort plant en Kelapa Sawit, aan de andere kant een wapenschild en Bank Indonesia. 1.000 Indonesische roepies zijn welgeteld 11 eurocent waard. De politie waarschuwde eerder al voor de verwarring tussen 2 euro en 500 lire. Pakistaanse muntstukken worden gretig opgeslokt door automaten. En ook met een Thaise baht kan je een cola'tje uit de muur halen. Opvallend is dat er vooral 'broertjes' van de 2 euro-munt opduiken, veel minder van de 1 euro-munt.

Geen opmerkingen: